Contract Manager IT

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Contract Manager IT

Je hebt samen met de afdeling inkoop de onderhandelingen gevoerd, het contract is getekend en nu is het aan jou om aan dit contract succesvol uitvoering te geven. Als Contract Manager IT ben je van kop tot staart verantwoordelijk voor je eigen set van IT-contracten. Het is aan jou om de extern ingekochte producten en diensten zo optimaal mogelijk te laten renderen. Hou jij van een continue in verandering zijnde omgeving en heb je het talent om hierin steeds de balans te houden tussen afspraken, business eisen en risico’s? Dan is dit een baan voor jou.


Context

Als Contract Manager IT bij Transavia opereer je als onderdeel van de IT-organisatie en leg je verantwoording af aan de IT-Area lead ‘Servicemanagement en Business Services’. Op dit moment is dat Arie Heddema.

Ook heb je een functionele relatie met de business owner en product owner van een contract op inhoud en met de inkoopafdeling op het inkoop- en contractmanagement proces.  


Wat ga je doen?
Over jouw nieuwe baan als Contract Manager IT kunnen we je heel veel vertellen maar als we het kernachtig samenvatten houd je je bezig met:

 • Organiseren en uitvoeren van contractmanagementprocessen (zoals KPI/performance monitoring en risicomanagement) zodat de dienstverlening plaatsvindt op basis van de overeengekomen voorwaarden;
 • Kennishouder zijn van alle actieve IT-contracten en up-to-date houden van deze contracten;
 • Opbouwen en optimaliseren van interne en externe stakeholderrelaties inclusief inhoud geven aan de governance en reguliere review meetings;
 • Evalueren van contracten op gebied van performance, veranderingen in gebruik of verwachtingen, risico’s en controles;
 • Zorgdragen voor compliancy met relevante wet- en regelgeving;
 • Ondersteunen van de IT Area Lead, samen met afdeling inkoop, bij de inkoop van nieuwe diensten/producten;
 • Zoeken naar en analyseren van alternatieven en mogelijke (TCO) besparingen voor opdrachtgever en -nemer.


De IT-organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continue te verrassen door nog beter te willen worden (let’s outdo ourselves). Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak!

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Contract Manager IT bij Transavia heb je veel in huis, want: 

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante opleidingen op het gebied van contractmanagement;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring waarvan enkele jaren als contract manager;
 • Je houdt van ICT; 
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen; 
 • Je bouwt aan relaties en bent een goede gesprekspartner voor alle betrokkenen;
 • Je hebt een positief-kritische houding en streeft altijd naar het maximale.


Wat kun je van ons verwachten?

Deze functie is gewogen in functiegroep 10. Dit betekent dat we je, afhankelijk van kennis en ervaring, een aanbod zullen doen tussen € 3202,- en € 5311,- bruto per maand.

 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Contract Manager IT die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken. Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Arie Heddema via arie.heddema@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 1. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 1. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 1. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 1. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature van Contract Manager IT bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.