Overslaan naar content

Continuous Improvement Specialist

Hybride
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Grond

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Continuous Improvement Specialist Flight Crew Planning bij Transavia
Heb jij een analytisch denkvermogen, ben je resultaatgericht en gericht op samenwerking? Beschik je daarnaast over een gezonde portie nieuwsgierigheid en heb je een natuurlijke drang naar verbeteren? Dan zoeken wij jou als Continuous Improvement Specialist Flight Crew Planning bij Transavia!


Wat ga je doen?
In jouw nieuwe baan als Continuous Improvement Specialist ga je de afdeling Flight Crew Planning ondersteunen bij het maken en monitoren van de roosters van onze 700 Cockpit collega’s. Dit ga je doen met jouw expertise om processen slimmer te maken!


Je komt terecht binnen de afdeling Flight Crew Planning die bestaat uit 19 collega’s. Binnen deze afdeling zijn drie teams, namelijk Manpower Support Planning, Rostering & Assignment en Tracking Planning en in deze drie teams wordt bijna het hele proces rondom Crew Planning uitgevoerd. Zoals individuele opdrachten in het rooster zetten, roosters publiceren middels een optimalisatiesoftware en de gepubliceerde roosters tot 48 uur voor vertrek monitoren. De indelingen worden daarbij van het ene team naar het andere team overgedragen waarbij ook andere stakeholders, zoals Lange Termijn Planning, Flight Crew Training en Vliegdienst, veel invloed hebben. Een hele lange procesketen dus en hierbij hebben we jouw hulp nodig!


Als Continuous Improvement Specialist ondersteun je alle drie de teams door het verduidelijken van de planningsprocessen en het onderzoeken en analyseren van de onderliggende rootcauses bij verstoringen. Je focus ligt daarbij op het verbeteren van de bestaande processen, werkwijzen en de samenwerking. 


Concreter?

 • Je bent verantwoordelijk voor het initiëren en materialiseren van verbeterpotentieel, waardoor de waarde, die uit de planning en algemene processen komt, wordt vergroot;
 • Je realiseert activiteiten ten behoeve van het begrijpen, optimaliseren en innoveren van de crew planning processen;
 • Je verbetert de informatie en de manier van de overdracht momenten tussen de verschillende teams, alsook de input van andere stakeholders in de crew planning keten;
 • Je initieert, verbetert en optimaliseert de management informatie ten behoeve van performance management zodat deze gebruikt kan worden ter ondersteuning van besturing, besluitvorming en prioritering;
 • Je stuurt projectgroepen aan en coördineert verbetertrajecten met experts binnen Crew Planning, Vliegdienst en met ketenpartners uit andere domeinen en afdelingen;
 • Je coördineert de implementatie van veranderingen in de crew planningsketen door onder andere deelname aan het Backoffice Team CAO onderhandelingen, Team Legality en andere grote veranderings-projecten. Je gaat de implementatie van deze veranderingen langs de hele keten begeleiden;
 • Je zorgt voor een inhoudelijke afstemming met ketenpartners/stakeholders;
 • Je adviseert de business met behulp van rapportages, presentaties, webinars etc. over de implementatie van verbeteringen in processen;
 • Je volgt in - en externe ontwikkelingen op het vakgebied en bouwt en onderhoudt een in- en extern relatienetwerk om de business goed te kunnen adviseren.


De afdeling Flight Crew Planning maakt onderdeel uit van Vliegdienst. Deze divisie bestaat onder andere uit Vliegtechnische Zaken, Flight Crew Training, Flight Operations support, Verzuimmanagers en Project Pilots. De eindverantwoordelijkheid is in handen van Peter Smit, Hoofd Vliegdienst. Samen met ongeveer 700 vliegers zorgen we met elkaar voor de veiligheid aan boord en een optimale vluchtuitvoering voor onze passagiers en collega’s. We streven naar een manier van werken die binnen de vereiste flexibiliteit zo efficiënt mogelijk is. Als Continuous Improvement Specialist rapporteer je direct aan Hoofd Flight Crew Planning, Silke van der Rijt.

Vereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Continuous Improvement Specialist bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je beschikt over HBO+ of WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met business analyse en/of performance management;
 • Je hebt relevante ervaring op LEAN methodiek;
 • Je hebt een afgeronde opleiding als Lean Green Belt;
 • Je hebt ervaring als projectleider ten aanzien van verbetertrajecten;
 • Je hebt ervaring die afdeling- of bedrijfsoverstijgend is;
 • Je hebt relevante en aantoonbare kennis van logistieke processen en wet- en regelgeving in de luchtvaart;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je bent resultaatgericht en gericht op samenwerken;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een interessante baan van 40 uur per week (32 of 36 uur is bespreekbaar);
 • Een bruto maandsalaris (full-time) tussen €3.866,- en €6.536,-;
 • Vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek bij Schiphol en gedeeltelijk vanuit huis;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia
We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 700 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Continuous Improvement Specialist die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken? Solliciteer dan direct via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Silke van der Rijt via Silke.vanderRijt@transavia.com of 06–18542935. Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om een afspraak in te plannen en de eerste vragen te bespreken;
 3. Het eerste gesprek: Een kennismakingsgesprek, we vertellen meer over de functie en leren elkaar beter kennen;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud;
 5. Afhankelijk van ervaring kan daarna een assessment plaatsvinden;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor de vacature van Continuous Improvement Specialist bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar