Continuous Improvement Specialist Vliegdienst

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Continuous Improvement Specialist bij Transavia
Heb jij een analytisch denkvermogen, ben je resultaatgericht en gericht op samenwerking? Beschik je daarnaast over een gezonde portie nieuwsgierigheid en heb je een natuurlijke drang naar verbeteren? Dan zoeken wij jou als Continuous Improvement Specialist bij Transavia!


Wat ga je doen?
Onlangs is bekend geworden dat we, Transavia, onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe types vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en Airbus A321neo. De komende jaren verduurzamen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor vliegdienst! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.


In jouw nieuwe baan als Continuous Improvement Specialist ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het initiëren en materialiseren van verbeterpotentieel, waardoor de waarde die uit de logistieke capaciteits-/ planningsprocessen en algemene processen komt, wordt vergroot. Daarnaast initieer, verbeter en optimaliseer je managementinformatie (performance management/ feedbackloops) zodanig dat deze gebruikt kan worden ter ondersteuning van besturing, besluitvorming en prioritering.


Concreter?
Je identificeert het verbeterpotentieel van de logistieke capaciteits-/ planningsprocessen die plaatsvinden binnen de vliegdienst processen. Tevens onderzoek en analyseer je de onderliggende rootcauses;

 • Je realiseert activiteiten ten behoeve van het optimaliseren en innoveren van de vliegdienst producten en onderliggende (plannings-) processen;
 • Je initieert, verbetert en optimaliseert de management informatie ten behoeve van performance management;
 • Je stuurt projectgroepen aan en coördineert verbetertrajecten, veelal met experts van binnen vliegdienst als ook met ketenpartners uit andere domeinen en afdelingen;
 • Je zorgt voor een inhoudelijke afstemming met ketenpartners/ stakeholders;
 • Initieert, verbetert en optimaliseert managementinformatie ter ondersteuning van de besturing,besluitvorming en prioritering;
 • Initieert, verbetert en optimaliseert managementinformatie ter ondersteuning van de besturing, besluitvorming en prioritering.


De Flight Operations Support afdeling van Transavia bestaat uit Flight Operations Support Officers, Recruitment Officer, Crew Training Cockpit, Crew Facilities, Continuous Improvement specialist en een Product Owner. Jij zorgt samen met jouw collega’s voor de algemene zaken die vliegers nodig hebben om hun werk uit te voeren en te zorgen voor de stroomlijning en verbetering van de vliegdienst processen in de breedste zin van het woord.


Jouw team maakt onderdeel uit van de Vliegdienst. Deze divisie bestaat o.a. uit Vliegtechnische Zaken, Flight Crew Training, Flight Operations support, Verzuimmanagers en Project Pilots. De eindverantwoordelijkheid is in handen van Peter Smit, Hoofd Vliegdienst. Samen met meer dan 650 vliegers zorgen we met elkaar voor veiligheid aan boord en een optimale vluchtuitvoering voor onze passagiers en collega’s. We streven naar een manier van werken die binnen de vereiste flexibiliteit zo efficiënt mogelijk is.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Continuous Improvement Specialist bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je beschikt over HBO+ of WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met business analyse en/ of performance management;
 • Relevante ervaring op LEAN methodiek;
 • Afgeronde opleiding als Lean Green Belt;
 • Je hebt ervaring als projectleider ten aanzien van verbetertrajecten;
 • Je hebt ervaring die afdeling of bedrijfsoverstijgend is;
 • Je hebt relevante en aantoonbare kennis van logistieke processen en wet- en regelgeving in de luchtvaart;
 • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent resultaat gericht en gericht op samenwerken;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen €3.680,82 en €6.222,07;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Continuous Improvement Specialist die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Maikel van den Ham via maikel.vandenham@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: wij bellen je om een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: er volgt een eerste gesprek met de manager van de afdeling;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor de vacature van Continuous Improvement Specialist bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.