Business Controller Direct Operating Costs bij Transavia

Omschrijving

Wij zoeken jou als Business Controller Direct Operating Costs bij Transavia

Als business controller ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor de keuzes die Transavia helpen groeien. Dat vraagt om iemand die enthousiast is, die kansen ziet en die collega’s durft te challengen. Kortom dat vraag om een business controller als sparring partner van de operationele teams!


Wat ga je doen?

Ben jij als business controller de co-pilot voor de operationele teams Ground Services en OCC (Operational Control Center) die de regie neemt over de Planning & Control cyclus?

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. En dat zie je echt terug in het dagelijks werk en de sfeer in onze organisatie en in ons team.

Binnen jouw werkdomein draag je financiële verantwoordelijkheid voor ongeveer €400m directe kosten, zoals grondafhandeling, brandstof, en navigatiekosten.


In deze functie ben je onderdeel van het controlling & reporting team van 12 medewerkers en rapporteer je aan director controlling & reporting.

 

Concreter?

Je bent verantwoordelijk voor de Planning & Control-cyclus (budget, forecast en maandafsluiting) voor de direct operating cost van Transavia; grondafhandeling, brandstof, landing, navigatie, airport support en verstoringskosten. Daarnaast signaleer je trends en ontwikkelingen die de performance beïnvloeden, adviseert hierover en je durft de business aan te spreken om belangrijke verbeteringen in gang te zetten.

 • Je bent verantwoordelijk voor het analyseren en het samenstellen van managementrapportages en het delen van de verkregen inzichten met de operationele organisatie;
 • Je beoordeelt of de performance en ontwikkeling van Transavia in lijn is met de strategie en doelstellingen van de organisatie en de rapporteert hierover;
 • Je bent verantwoordelijk voor risicomanagement en bewaakt de financieel-administratieve procedures en systemen;
 • Je bent sparring partner van de VP Ground Services, VP OCC, en de bijbehorende management teams.

Vereisten

Wie ben jij?

Je bent slim en kunt dat aantonen met een afgeronde HBO/WO opleiding in financiële en/of bedrijfseconomische richting. Vanuit jezelf ben je initiatiefrijk en breng je graag mensen in beweging door mensen te challengen vanuit je analyses. Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig hebben om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


 • Je hebt 2-5 jaar werkervaring in een dynamische innovatieve werkomgeving;
 • Je bent cijfermatig en analytisch sterk;
 • Daarnaast beschik je over goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je beschikt over uitstekende Excel vaardigheden;
 • Je weet mensen te overtuigen, toont initiatief, je bent resultaatgericht en in staat de business te betrekken en te challengen.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met  enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget; vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Een eindejaars- ėn winstuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Op basis van kennis en ervaring zullen wij aan aanbod doen van maximaal 3900 euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

 

Wil je solliciteren?

Ben jij de Business Controller Direct Operating Costs die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Karin Hoogendoorn (Hoofd Controlling & Reporting) via karin.hoogendoorn@transavia.com Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.