Backend Developer

Functieomschrijving

Als Backend Developer bij Transavia ben je een vakinhoudelijke sterke teamspeler die de wensen van stakeholders (of de vraag achter de wens) weet te achterhalen en te vertalen. Je definieert oplossingen die aansluiten bij wat de eindgebruikers verwachten en die voldoen aan de ontwikkel- en ontwerpkaders van Transavia. Je stelt requirements op, ontwikkelt software, test en doet aan applicatie support engineering.

Bewaken van de kwaliteit van de producten en diensten gedurende de gehele levenscyclus (van idee tot aan end-of-life) is jouw verantwoordelijkheid. Je richt kwaliteitsbewaking in door het opzetten, onderhouden en monitoren van testen in een CI/CD omgeving.

Context

Transavia IT werkt met DevOps teams. De IT Area Lead is jouw leidinggevende en elke dag werk je nauw samen met jouw teamleden, de Product Owner, Domein Architect en Agile Coach. De teams zijn zo zelf-organiserend mogelijk. Vanuit een strategisch kader geven ze vorm aan hun eigen purpose en product/diensten scope. Alle teams werken via de Agile way of working. Transavia heeft als ontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Daarom investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering.

Als Developer ben je bij ons werkzaam in het commerciële hart van Transavia, het ‘Domain Customer & Proposition’. Jouw team zorgt voor een zo optimaal mogelijke website voor onze passagiers. Alles om onze klanten in staat te stellen een ticket te boeken, informatie en diverse digitale services te verkrijgen en zaken rondom hun boeking zelf te regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het online wijzigen van je vlucht, bijboeken van producten of online inchecken. Voor dit team zijn wij op zoek naar een Backend Developer die bekend is met het neerzetten van digital services in uiteenlopende kanalen. Je gaat deel uitmaken van een multi disciplinair team waarin o.a. ook Frontend en Backend Developers, Tech leads en Business Analysten werkzaam zijn.

Transavia IT

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s met verschillende achtergronden en nationaliteiten. De voertaal in de teams is over het algemeen Engels. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continue te verrassen door nog beter te willen worden (let’s out do ourselves). Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak!

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Backend Developer bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt ervaring als Backend Developer! We hebben mogelijkheden voor verschillende niveaus van vakvolwassenheid;
 • Je hebt gedegen kennis van de programmeertaal C#
 • Ervaring met (opzetten) applicatie monitoring;
 • Kennis van en ervaring met XML, SOAP, ASP.NET Core en REST APIs.
 • Kennis van en ervaring met Agile methodieken als Scrum
 • Je bent communicatief vaardig, resultaatgericht en hebt aandacht voor details. Je wil kwaliteit leveren!
 • Je handelt proactief en je beschikt over de juiste overtuigingskracht richting je stakeholders (business, PO en architectuur)
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continu veranderende wereld om ons heen

Wat kun je van ons verwachten?

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring zullen wij je een aanbod doen tussen € 2.800 en € 6.000 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

 • Een vaste eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Backend Developer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Fatma Inan, IT Area Lead via fatma.inan@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek waarbij we checken of er een match is tussen jou, het team en Transavia.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud en je technische skills.
 5. Een assessment kan eventueel ook deel uit maken van de procedure.
 6. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature van Developer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.