Assistent Business Controller bij Transavia

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Ben jij de Assistent Business Controller Technische Dienst/Vloot die ons team komt versterken?

Als assistent business controller ben je op dagelijkse basis samen met de business controller Technische Dienst/Vloot verantwoordelijk voor de keuzes die Transavia helpen groeien. Dat vraagt om iemand die enthousiast is, die kansen ziet en die collega’s durft te challengen. Kortom dat vraag om een assistent business controller als sparring partner van de technische dienst!

Onlangs is bekend geworden dat we, Transavia, onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe types vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en Airbus A321neo. De komende jaren verduurzamen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor de afdeling Finance! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.


Wat ga je doen?

Ben jij als assistent business controller de co-pilot voor de operationele teams technische dienst / vloot, die samen met de business controller Technische Dienst/Vloot de regie neemt over de Planning & Control cyclus? Binnen jouw werkdomein draag je samen met de business controller de financiële verantwoordelijkheid voor de technische dienst en vloot kosten. In deze functie ben je onderdeel van het business control team en rapporteer je aan de business controller technische dienst.

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. En dat zie je echt terug in het dagelijks werk en de sfeer in onze organisatie en in ons team.


Concreter?

Je bent mede verantwoordelijk voor de Planning & Control-cyclus (budget, forecast en maandafsluiting) technische dienst / vloot. Daarnaast signaleer je trends en ontwikkelingen die de performance beïnvloeden, adviseert hierover en durf je de business aan te spreken om belangrijke verbeteringen in gang te zetten.

 • Je bent mede verantwoordelijk voor het analyseren en het samenstellen van managementrapportages en het delen van de verkregen inzichten met de operationele organisatie;
 • Je beoordeelt of de performance en ontwikkeling van Transavia in lijn is met de strategie en doelstellingen van de organisatie en rapporteert hierover;
 • Je bent mede verantwoordelijk voor risicomanagement en bewaakt de financieel-administratieve procedures en systemen;

Functievereisten

Wie ben jij?

Je bent slim en kunt dat aantonen met een afgeronde HBO/WO opleiding in financiële en/of bedrijfseconomische richting. Vanuit jezelf ben je initiatiefrijk en breng je graag mensen in beweging door mensen te challengen vanuit je analyses. Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en om mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.

 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring in een dynamische innovatieve werkomgeving;
 • Je bent cijfermatig en analytisch sterk;
 • Daarnaast beschik je over goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je beschikt over uitstekende Excel vaardigheden;
 • Je weet mensen te overtuigen, toont initiatief, je bent resultaatgericht en in staat de business te betrekken en te challengen.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • De functie valt in functieschaal 9. Dit betekent dat wij jou op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen de € 2751en € 4520 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Afhankelijk van totaalsalaris een eindejaarsuitkering.
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard.


Over Transavia

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Assistent Business Controller die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Erik Roelofs (Business controller TD/Vloot) via erik.roelofs@transavia.com Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.