Applicatie Engineer, Scheduling & Resource Optimization

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Applicatie Engineer

Zorg jij ervoor dat onze vluchtschema’s continue kunnen worden geoptimaliseerd? Draag jij bij aan de inrichting van applicaties zodat eenvoudig optimale roosters en schema’s voor onze vloot en crew kunnen worden gemaakt? Als applicatie engineer ben jij dé applicatie-specialist die ervoor zorgt dat onze vluchten volgens de meest optimale planning worden uitgevoerd en daarmee bezorg je zowel onze klanten als jouw cabine & cockpit collega’s een 'happy journey'.


Wat ga je doen?
In jouw nieuwe baan als Applicatie Engineer ben je verantwoordelijk voor het functioneel applicatie beheer van onze applicaties voor optimale vluchtschema’s en roosters van onze vloot en crew. Jíj bent het aanspreekpunt voor deze applicatie(s) en hebt daarom veel contact met onze interne klanten zoals scheduling specialisten, andere IT teams en technisch applicatiebeheer. De applicaties waar jij expert in bent zorgen ervoor dat externe partijen zoals luchthavens en afhandelaars, zodat zij weten wanneer wij vliegen en de afhandeling tijdig kunnen regelen. Als applicatiebeheer zal je de business ondersteunen bij de doorloop van het nieuwe vluchtschema naar andere systemen zodat het nieuwe seizoen in de verkoop gezet kan worden. Je bent vertaler naar de technisch applicatiebeheerder; termen als SQL, Linux en Citrix begrijp je conceptueel en daarmee ook je de invloed ervan op jouw applicatie.

Je bent onderdeel van een multidisciplinair scrum team en werkt samen aan het realiseren van IT-oplossingen voor Transavia Nederland. Binnen het domein Scheduling & Resource Optimization (SRO) werken drie IT- teams aan het optimaliseren onze vluchtschema’s. Eén daarvan is jouw bestemming.

Je bent de verbinder tussen het team en de belangrijkste gebruikers van de applicaties, kent alle ins en outs van de geboden functionaliteit en de processen die je met het systeem ondersteunt. Dagelijks houd je de applicatie up-to-date, realiseer je wijzigingen en adviseer je jouw product owner (PO) en klanten over de optimale inrichting van de applicaties. Hiervoor is het nodig dat je applicaties functioneel en technisch weet te doorgronden en bijt je je vast in integratie vraagstukken. Vanzelfsprekend bouw je aan een goede relatie met onze leveranciers en ben je daardoor op de hoogte van de roadmap van de applicatie(s).

Concreter?

 • Jouw focus ligt op het optimaal inzetten van de applicaties op business processen, aangevuld met een groot deel stakeholdermanagement. Jij doorgrondt het systeem en biedt je klant een passende oplossing binnen de applicatie(s).
 • We willen elke dag een stukje beter worden en jij gaat proactief te werk in het signaleren en oppakken van verbeteringen.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de applicatie(s) en maakt zelf de prestaties ervan inzichtelijk via een monitoring / dashboards.
 • Je bent nieuwsgierig en verdiept je in de infrastructuur die van invloed is op jouw applicatie. Hierdoor voer jij een goed gesprek met de technisch applicatiebeheerders.
 • Verantwoordelijk voor nieuwe releases en het onderhouden van operationeel contact met leveranciers.
 • En natuurlijk pak jij jouw rol in het (geautomatiseerd) testen van nieuwe versies.
 • Samen met onze architect draag je suggesties aan voor het verbeteren van de technische infrastructuur waar de applicaties zijn ondergebracht.
 • Als je verantwoordelijk bent voor een bedrijf kritische applicatie is het mogelijk dat onderdeel bent van de consignatiedienst.
 • Je werkt samen in een Agile team en ontwikkelt je om verschillende gebieden. We moedigen t-shaped ontwikkeling aan en daarom heb je ook kennis, of wil je die op doen, van het analyseren, ontwikkelen of geautomatiseerd testen van de applicaties.

Context

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s met verschillende achtergronden en nationaliteiten. De voertaal in de teams is over het algemeen Engels. Transavia IT werkt met DevOps teams. De IT Area Lead is jouw leidinggevende en elke dag werk je nauw samen met jouw teamleden, de Product Owner, Domein Architect en Agile coach. De teams zijn zo zelf-organiserend mogelijk. Vanuit een strategisch kader geven ze vorm aan hun eigen purpose en product/diensten scope. Alle teams werken via de Agile way of working. Transavia heeft als ontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Daarom investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering.

Jij zorgt voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en cockpit-& cabinecollega’s een awesome ervaring te geven in de reis die ze bij of met ons maken.

We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continu te verrassen door nog beter te willen worden (let’s out do ourselves). Dit vraagt van jou dat je zelfstandig ben en pro-activiteit laat zien. Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar!

Je zal landen binnen het IT domein dat Scheduling & Resource Optimization (SRO) ondersteunt. Binnen dit domein zijn we verantwoordelijk voor de voorbereiding én het optimaliseren van de vluchtuitvoering binnen de scope 6,5 maanden tot 48 uur voor vertrek. Het doel van ons domein is om een optimale planning van het netwerk op te leveren. Dit doen wij op basis van de meest actuele situatie en informatie, aangevuld met de lessen van planningen uit het verleden. Zo wordt er bijvoorbeeld ook goed gekeken naar de beschikbaarheid van resources (crew en vloot) maar ook naar commerciële kansen.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Applicatie Engineer bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau of minimaal één jaar aantoonbare ervaring in het functioneel en/of technisch applicatiebeheer;
 • Communicatief vaardig voor het goede gesprek met je stakeholders;
 • Gecertificeerd of ervaren in het Agile werken. Termen als refinement, sprintplanning en DevOps zijn voor jou vertrouwd terrein;
 • Ervaren in werken met change-, incidentmanagement (ITIL);
 • Overziet de samenhang van applicaties in een complex IT landschap;
 • Je hebt een pro actieve en zelfstandige werkhouding;
 • Je hebt overtuigingskracht;
 • Je bent analytisch;
 • Je bent woonachtig in Nederland en beheerst de Engelse taal;
 • De wereld van Transavia is in beweging. Jij bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bieden we een bruto maandsalaris tussen € 2298 en € 4350 op basis van een 40-urige werkweek;
 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld als 'generaliserend specialist' (T-shaped) in gildes en via learning platforms (Goodhabitz & Pluralsight);
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • 26 vrije dagen;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie, die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de applicatie engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Merel Visser, IT Area Lead, via merel.visser@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature van applicatie engineer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.