Applicatie Consultant bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Applicatie Consultant bij Transavia

Wat ga je doen?
Als Applicatie Consultant ben je een vakinhoudelijk sterke teamspeler. Dit doe je door taken uit te voeren die horen bij het leveren en onderhouden van producten – diensten die gewenst zijn door stakeholders, zowel op het technische (TAB) als functionele (FAB) beheer. Als Applicatie Consultant ben je een belangrijk onderdeel van het team. Je bent namelijk de brug tussen het team en de belangrijkste gebruikers van de applicatie. Hierbij ben je op de hoogte van de functies die het systeem ondersteunt.

Concreter?

 • Omdat je de applicatie goed kent en verantwoordelijk bent voor nieuwe releases draai je ook mee in het testen van nieuwe versies. Hierdoor blijf je op de hoogte van de functionaliteiten en draag je bij aan de kwaliteit.
 • Je onderhoudt actief de relatie met de leveranciers van de software. Daardoor ben je in staat om advies te geven over de impact van het uitrollen van nieuwe versies van de applicatie waar je voor verantwoordelijk bent. Je bent op de hoogte van de roadmap van de applicatie en brengt advies uit naar de Product Owner en de rest van het team. Je bewaakt hierbij het belang van onderhoud en verbetering aan de applicatie.
 • Jouw focus als Applicatie Consultant binnen het team richt zich vooral op stakeholder management. Dit team zorgt voor data en informatie voor andere teams.
 • Je werkt samen in een Agile team en daarom heb je kennis met het configureren, ontwikkelen, analyseren of testen van de applicaties.
 • Natuurlijk is het complete team verantwoordelijk voor de kwaliteit, maar desondanks gaat er wel eens wat mis. Jij speelt een centrale rol in het signaleren, oplossen en afmelden van incidenten. Je draagt zorg voor de communicatie met stakeholders en zorgt ervoor dat de juiste mensen aangehaakt worden om het probleem op te lossen.
 • Productie is jouw domein, waarbij je zorg draagt voor een soepel en gecontroleerd releaseproces. Daarnaast denk je na over het inzichtelijk maken van de prestaties van het systeem, onder andere door het inrichten van dashboards die laten zien wat er echt gebeurt.
 • In je rol zorg jij voor de juiste vastlegging van de werking het systeem en afspraken met leveranciers. Dit doe je op zo'n manier dat de rest van het team hier actief een bijdrage aan kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten, bijhouden en delen van Wiki's.
 • Verder draag je ook bij aan het verbeteren van de technische infrastructuur en de procedures rondom de beheerde applicatie.


Je komt te werken binnen het Commerciële IT Domein: Team Quartz. Jij zorgt samen met jouw collega’s voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s tevreden te maken.

Het team kenmerkt zich als beheerders team van onze belangrijkste en grootste applicaties binnen het domein. Voor dit team zijn we op zoek naar een daadkrachtige Applicatie Consultant waarbij ervaring met het reserveringsysteem (NewSkies) en Revenue Management systeem (AirRM) een pré is. Daarbij zijn SOAP Webservice en REST API ook geen onbekende termen voor jou. Momenteel kent het team 4 Applicatie Consultants, 1 Subject Matter Expert en een Informatie Analist.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Applicatie Consultant bij Transavia heb je veel in huis, want je beschikt over:

 • Kennis van en ervaring met SQL databases/SQL reporting;
 • Kennis van en ervaring met web services (SOAP/REST API);
 • Applicatie monitoring ervaring;
 • Werkervaring als Applicatie Consultant in de luchtvaart sector (pré);
 • Kennis van en ervaring met Agile methodieken als Scrum;
 • Je bent een teamspeler, communicatief vaardig, leergierig en stressbestendig;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden je een uitdaging binnen een dynamische werkomgeving waar je samen kunt werken aan complexe vraagstukken met enthousiaste collega’s. Jij hebt bij ons de verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven.

Daarnaast:

 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • (afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen ‘Indien Plaats Beschikbaar’) zeker de moeite waard!

Deze functie is ingeschaald in functiegroep 8. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen de 2289,- en 3865,- euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Applicatie Consultant die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Mieke Deenen, Delivery Manager via het telefoonnummer 06-26252132 of via mieke.deenen@transavia.com Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Senior Applicatie Consultant bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.