Applicatie Beheerder

Functieomschrijving

Netwerk planning, rooster en schema optimalisatie: jij zorgt samen met jouw collega’s voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s tevreden te maken.

Binnen het domein Schedule & Resource Optimization werken we met meerder teams aan het continu optimaliseren van vluchtschema's, roosters van onze crew en alle processen daar omheen. Voor deze teams zijn we op zoek naar daadkrachtige Applicatie Beheerders die zich thuis voelen in de combinatie van functioneel en technisch beheer. Je neemt eigenaarschap van het volledig beheer van de applicaties, adviseert product owners en business developers over de optimale inrichting van de applicaties, maar zorgt ook voor de aansturing van de leveranciers op het gebied van life cycle management.


Concreter?

 • Omdat je de applicatie goed kent en verantwoordelijk bent voor nieuwe releases draai je ook mee in het testen van nieuwe versies. Hierdoor blijf je op de hoogte van de functionaliteiten en draag je bij aan de kwaliteit;
 • Je onderhoudt actief de relatie met de leveranciers van de software. Daardoor ben je in staat om advies te geven over de impact van het uitrollen van nieuwe versies van de applicatie waar je voor verantwoordelijk bent. Je bent op de hoogte van de roadmap van de applicatie en brengt advies uit naar de Product Owner en de rest van het team. Je bewaakt hierbij het belang van onderhoud en verbetering aan de applicatie;
 • Je werkt samen in een Agile team en daarom heb je kennis met het configureren, ontwikkelen, analyseren of testen van de applicaties;
 • Natuurlijk is het complete team verantwoordelijk voor de kwaliteit, maar desondanks gaat er wel eens wat mis. Jij speelt een centrale rol in het signaleren, oplossen en afmelden van incidenten. Je draagt zorg voor de communicatie met stakeholders en zorgt ervoor dat de juiste mensen aangehaakt worden om het probleem op te lossen;
 • Productie is jouw domein, waarbij je zorg draagt voor een soepel en gecontroleerd releaseproces. Daarnaast denk je na over het inzichtelijk maken van de prestaties van het systeem, onder andere door het inrichten van dashboards die laten zien wat er echt gebeurt;
 • In je rol zorg jij voor de juiste vastlegging van de werking het systeem en afspraken met leveranciers. Dit doe je op zo'n manier dat de rest van het team hier actief een bijdrage aan kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten, bijhouden en delen van Wiki's;
 • Verder draag je ook bij aan het verbeteren van de technische infrastructuur en de procedures rondom de beheerde applicatie.


De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continue te verrassen door nog beter te willen worden (let’s out do ourselves). Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak!

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Applicatie Beheerder bij Transavia heb je veel in huis, want je hebt: 

 • Ervaring met functioneel en of technisch beheer van bedrijfskritische applicaties;
 • Applicatie monitoring ervaring;
 • Kennis van en ervaring met Agile methodieken als Scrum.

Je bent een teamspeler, communicatief vaardig, leergierig en stressbestendig en bovendien wendbaar ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de steeds veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

Deze functie is ingeschaald in functiegroep 8. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen de 2289,- en 3865,- euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.

 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel deels vanuit huis);
 • Flexibele werktijden;
 • 26 vrije dagen;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de functioneel applicatie beheerder die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Gerard Janssen (IT Area Lead via gerard.janssen@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!Jouw sollicitatieprocedure


1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;

2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;

3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;

4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;

5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.