Analytics Translator bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Analytics Translator

Als Analytics Translator leid je Transavia naar een meer datagedreven cultuur en ben je dé link tussen business en analytics vanuit het Strategy, Data & Intelligence (SDI) team van Transavia. Dit centrale team leidt de transformatie naar het data-gedreven werken, adviseert afdelingen aan de hand van informatie en inzichten en bouwt aan data- en AI-oplossingen voor klanten en medewerkers van Transavia.

Je begeleidt zowel business teams als het analytics team in het realiseren van waarde uit advanced analytics, optimizers en AI-oplossingen van het ontstaan van een idee tot en met implementatie en inbedden van deze oplossingen in business processen. De Analytics Translator faciliteert business domeinen in het identificeren van waardevolle en realistische use cases en traint de organisatie in het succesvol toepassen van data- en analytics oplossingen.


Wat ga je doen?


Je werkt nauw samen met de rest van het team (bestaande uit de andere Analytics Translators, Consultants, Data Analisten, Data Scientists en Data Engineers), en de stakeholders binnen jouw domein. Jouw domein betreft omvat onder andere de afdelingen die zich bezig houden met onze grootste resources (waaronder crew en vloot), en de planning, design en optimalisatie van onze operatie en ons netwerk. Tevens onderhoud je nauwe samenwerking met onze collega’s van Transavia Frankrijk.Je bent in staat om enerzijds visie te schetsen op de mogelijkheden van toepassingen van data en analytics voor jouw domein en hen in die visie mee te nemen. Anderzijds zorg je continu voor de juiste balans tussen nieuwe wensen, noodzakelijke Life Cycle Management onderwerpen en operationele activiteiten. Je bent in staat om tot de daadwerkelijke kern van de vraag van de business te komen en bijbehorende waarde te concretiseren, op basis waarvan de keuzes gemaakt kunnen worden.


Daarnaast draag je vanuit je continue verbetermindset ook bij om het team te begeleiden naar een “High Performing” Team. Een aantal topics die hierbij spelen zijn:

 • Hoe zorgen we voor dat we de juiste dingen blijven doen, voor een continue aansluiting van onze activiteiten met de strategie van Transavia?
 • Hoe kunnen we onze way-of-working binnen en rondom het team optimaliseren zodat we zowel de beoogde business waarde en flexibiliteit als kwaliteit en continuïteit kunnen realiseren?

Dit doe je samen met de Lead SDI, jouw collega Analytics Translators, de Lead Data Scientist, de Lead Data Engineer en het team om deze verandering verder te brengen en de gewenste professionalisering te realiseren.

Functievereisten

Wie ben jij?

Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continu veranderende wereld om ons heen;

 • Je bent daadkrachtig, bevlogen, ondernemend, vriendelijk, en je hebt dat “tikkeltje lef”;
 • Jij hebt een WO-diploma;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
 • Je hebt ervaring in het snijvlak tussen het Analytics en Business domein;
 • Je toont leiderschap en bent stakeholder gericht;
 • Je hebt ervaring in het functioneel aansturen, begeleiden, coachen en trainen van collega’s;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Daarnaast is ervaring in de luchtvaart een pre, maar geen vereiste.


Als Analytics Translator heb je:

 • Ruime ervaring (minimaal 5 jaar) als data scientist, BI/AI consultant, of een business consultant op BI/AI projecten in een agile omgeving;
 • Ervaring met het verzorgen van ideation workshops, het vertalen van business doelstellingen en ideeën in informatieproduct use cases en het opstellen van business value & risk cases;
 • Ervaring met het leiden van de verschillende fases in de ontwikkeling van informatieproducten, van experimenteren tot en met het in productie en beheer nemen van analytics oplossingen;
 • Ervaring met het genereren van eenvoudige inzichten uit data met behulp van BI tooling;
 • Ervaring met het uitleggen van complexe materie aan een non-expert publiek;
 • Kennis van de complexiteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van informatieproducten vanuit het perspectief van data science en engineering.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Werken voor dé nummer 1 budgetluchtvaartmaatschappij;
 • Veel ruimte en initiatieven voor persoonlijke ontwikkeling;
 • (afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • 22 verlof- en 4 adv dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Afhankelijk van kennis en ervaring doen wij een aanbieding van tussen de € 3.202,- en € 6.120,- euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia

We zijn één van meest toegankelijke budgetluchtvaartmaatschappijen van Europa, met aandacht voor gastvrijheid, service en digitale dienstverlening, waarbij low-cost ook écht goed voelt. 


We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers, en voor elkaar. Dat pretenderen we niet alleen, maar dit zie je ook echt terug in het dagelijks werk en de sfeer in de organisatie.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je solliciteren?
Ben jij de Analytics Translator die wij zoeken en kom je ons team versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op ons via recruitment@transavia.com.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature als Analytics Translator bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.