Aircraft Maintenance Programs & Reliability Engineer bij Transavia

Functieomschrijving

Ben jij de Aircraft Maintenance & Reliability engineer die ons team komt versterken?

"We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk en de sfeer in onze organisatie. Samen zetten we onze schouders er onder!

Binnen onze afdeling Engineering zoeken wij een Aircraft Maintenance Programs & Reliability Engineer

Wat ga je doen?
Als Aircraft Maintenance Programs & Reliability Engineer maak je deel uit van de afdeling Engineering bij Fleet & Technical Services. Engineering ondersteunt de onderhoudsorganisatie en vliegoperatie met haar kennis en expertise en verzorgt o.a. de normeringen en technische specificaties voor de uitvoering van onderhoud en modificaties, in samenwerking met andere teams binnen en buiten ons bedrijf. Daarnaast zoekt Engineering continu naar verbeteringen in de organisatie, operatie en vloot en valt Transavia’s Design Organisation onder Engineering. Engineering bevat 5 inhoudelijke vakgroepen: Powerplant, Avionica, Interiors, Structures & Systems en Maintenance Programs. En het Technische Documentatie Centrum valt onder Engineering.


Concreter?
In deze rol ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het optimale Aircraft Maintenance Program van onze vloot. Samen met je collega MXP Engineers, de vaktechnische system engineers en de onderhoudsorganisatie zorg je er voor dat onze vloot, op basis van jouw analyse en adviezen, technisch tip top in orde is en klaar om onze klanten naar hun bestemming te brengen. Je verzamelt en ordent onderhoudsnormeringen en technische specificaties minutieus, zodat de uitvoering van onderhoud, inspecties en Airworthiness Directives op rolletjes loopt. Je monitort performance van systemen en componenten in onze vloot en stuurt bij waar nodig. Je streeft naar het continu verbeteren en ontwikkelen van het Aircraft Maintenance en Reliability programma en je werkt samen met data engineers, andere collega’s en externe partijen om dit mogelijk te maken;

Naast deze werkzaamheden ben je betrokken bij het proces rond de aanschaf van nieuwe en de aanpassing van bestaande vliegtuigen, en neem je deel aan diverse projecten ter verbetering van onze operatie en onze vloot.

Functievereisten

Wie ben jij?
Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond, zoals Luchtvaarttechniek of Aviation Engineering met een passie voor techniek en voor de maintenance programs in het bijzonder. Het liefst met minimaal 2 jaar werkervaring met Part-M en/of equivalente regelgeving. Minimaal 5 jaar recente ervaring als grondwerktuigkundige op HBO-niveau vinden wij ook interessant!


Verder:

 • Ben je analytisch sterk met een goed abstract denkvermogen;
 • Pak je zaken uit jezelf op en ben je stressbestendig;
 • Ben je nauwkeurig, maar ook in staat van tijd tot tijd een helikopterview in te nemen;
 • Heb je affiniteit met data, digitalisering en het analyseren van data met bijv. Weibull;
 • Ervaring met het onderwerp Reliability en het maken van root cause analyses, FMEA en het implementeren van verbetertrajecten zijn een pré;
 • Kun je goed uit de voeten met Office automatisering;
 • Kun je goed prioriteiten stellen en omgaan met verschillende belangen in een organisatie;
 • Ben je vaardig in communiceren en adviseren, in het Nederlands en in het Engels;
 • Praktijkervaring met TRAX of een andere ERP applicatie is een pre.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Als Aircraft Maintenance Program & Reliability Engineer bij Transavia bieden wij jou een uitdagende werkplek op Schiphol. Je krijgt vrijheid én verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget; vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard, maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9, dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbod doen tussen de 2751 en 4519 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Aircraft Maintenance Programs & Reliability Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Kees Wijnberg via kees.wijnberg@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 • Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.