Agile Coach

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Agile Coach

Onze omgeving vraagt om wendbaarheid. Transavia onderkent dit en heeft de agile filosofie omarmt. In de functie van Agile Coach zorg jij voor continue verbetering van de agile manier van werken. Je helpt ons bij veranderingen in gedrag en werkwijze verbonden aan de Agile filosofie. Jij bent de agile ambassadeur van onze organisatie!

Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan als Agile Coach ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van je collega’s in werkmethoden, principes en practices, daarbij houd je rekening met de strategische principes van de organisatie. Als Agile Coach help je de teams meer bewust worden van hoe Agile filosofie het team kan helpen om betere resultaten te boeken.

Je creëert een Agile, waarde en data gedreven cultuur in de organisatie zodat de flexibiliteit om in te spelen op de behoeften van de markt en onze klanten vanzelfsprekend is.

Context?

Als Agile Coach werk je voor een specifiek domein. Je rapporteert hierin aan de IT area lead. Daarnaast werk je actief mee in en aan Gildes om de integrale benadering van je eigen vakgebied te borgen.

Je ondersteunt meerdere teams en Product Owners, de IT area Lead en de Domein Architect in hun ontwikkeling naar wendbaar werken en het volgen van de principes die horen bij de Agile filosofie. Je ondersteunt twee tot 5 IT-teams en veel stakeholders hieromheen.


Concreter?
De Agile Coach is de expert in de Agile werkmethoden, principes en practices. In deze rol motiveer je teams en stakeholders, geef je energie en waarborg je het succes van Agile-processen in de organisatie. Je daagt teams uit continu te verbeteren in de agile manier van werken. Je bent hierbij niet eindverantwoordelijk, maar wel medeverantwoordelijk voor de transitie en vorming van de teams. Je vergeet ook het verbeteren van je eigen kennisniveau en skill set niet! Ook hier ben je continue mee bezig en zoek je nauwe samenwerking met andere coaches en medewerkers binnen Transavia die op hetzelfde terrein werkzaam zijn.

De belangrijkste kerntaken van de Agile coach zijn:

 • Helpen van specifieke teams om Agile methoden toe te passen op de omgeving en belemmeringen waarmee ze worden geconfronteerd;
 • Stimuleren van het continue verbeteren in kennis, capaciteiten en vaardigheden, zodat de algehele volwassenheid van teams groeit.
 • Zijn van de ambassadeur en thought leader van Agile werkmethoden, principes en praktijken voor alle relevante werkprocessen in de organisatie;
 • Onderhouden, creëren en geven van trainingen in agile mindset, waarden, principes, waarden van Transavia, werkwijzen en richtlijnen voor Agile werkmethoden voor alle teams;
 • Verbeteren van de efficiëntie van de IT-organisatie met behulp van werkmethoden die zijn gebaseerd op het algemeen principe van scrum, lean / lean startup. Op feiten gebaseerd, waarde gedreven, minimaal levensvatbare producten, gevalideerd leren, data gedreven, retrospectieven etc.
 • Coachen op alle niveaus binnen de (IT-)organisatie over agile principes, praktijken, rollen, artefacten en ceremonies;
 • Faciliteren van leren en ontwikkelen.

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continue te verrassen door nog beter te willen worden (let’s out do ourselves). Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak!

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Agile Coach bij Transavia heb je veel in huis, want je hebt:

 • hbo werk- en denkniveau verkregen door een IT opleiding of ervaring;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met agile werkmethoden;
 • Ruime ervaring in het leiden, faciliteren en coachen van teams die werkzaam zijn in productontwikkeling en technologie;
 • Kennis van agile/scrum/devops, lean startup, lean, high performingteams;

Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

Deze functie is gewogen in functiegroep 10. Dit betekent dat we je afhankelijk van kennis en ervaring een aanbod zullen doen tussen € 3202,- en € 5311,- bruto per maand

 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Agile Coach die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor minimaal 36 uur per week. Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met gerard.janssen@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature van Agile Coach bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.